Tankönyvekről diákoknak, tanároknak, szülőknek. Mindenkinek, aki iskolába jár vagy járt.

Tankönyvek

A tankönyvválasztásról szóló felmérés eredménye

2016. május 04. - paddington

tankonyvek.jpgA Történelemtanárok Egylete – a Magyartanárok Egyesületével, az Európai Szülők Egyesületével és az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületével, továbbá a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületével együttműködve – 14 hónapig tartó projektben vizsgálta a tankönyv-szűkítés hatásait, különös tekintettel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet kísérleti tankönyveinek minőségére. A projekt zárásaként egy kérdőív segítségével összesen 467 válaszadó jelezte véleményét a témával kapcsolatban.

A teljes elemzés itt olvasható

A bejegyzés trackback címe:

https://tankonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr698685774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paddington 2016.05.04. 14:19:22

Arató László azt mondja a tanulmányban idézettek szerint: „A mindenkinek szóló egyentankönyv azért elhibázott elképzelés, mert ami az egyik tanulónak orvosság, az a másiknak méreg”.
Ezt a problémát hogyan oldaná meg a választék újabb bővülése, ha a tankönyveket szeptemberre áprilisban kell megrendelni, nagyon sokszor úgy, hogy a tanár nem ismeri azt a diákot, akit tanítani fog?

Arató László 2016.05.05. 20:41:00

Úgy, hogy a tipikus tanulócsoportot egy adott iskolában elég jól be lehet lőni. Másrészt az ember nem minden évben kap új osztályt, esetleg az egy vagy több éve tanítottakról már van képe.