Tankönyvekről diákoknak, tanároknak, szülőknek. Mindenkinek, aki iskolába jár vagy járt.

Tankönyvek

Tankönyvek

A tankönyvválasztásról szóló felmérés eredménye

2016. május 04. - paddington

tankonyvek.jpgA Történelemtanárok Egylete – a Magyartanárok Egyesületével, az Európai Szülők Egyesületével és az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületével, továbbá a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületével együttműködve – 14 hónapig tartó projektben vizsgálta a tankönyv-szűkítés hatásait, különös tekintettel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet kísérleti tankönyveinek minőségére. A projekt zárásaként egy kérdőív segítségével összesen 467 válaszadó jelezte véleményét a témával kapcsolatban.

A teljes elemzés itt olvasható

A bejegyzés trackback címe:

https://tankonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr148685774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paddington 2016.05.04. 14:19:22

Arató László azt mondja a tanulmányban idézettek szerint: „A mindenkinek szóló egyentankönyv azért elhibázott elképzelés, mert ami az egyik tanulónak orvosság, az a másiknak méreg”.
Ezt a problémát hogyan oldaná meg a választék újabb bővülése, ha a tankönyveket szeptemberre áprilisban kell megrendelni, nagyon sokszor úgy, hogy a tanár nem ismeri azt a diákot, akit tanítani fog?

Arató László 2016.05.05. 20:41:00

Úgy, hogy a tipikus tanulócsoportot egy adott iskolában elég jól be lehet lőni. Másrészt az ember nem minden évben kap új osztályt, esetleg az egy vagy több éve tanítottakról már van képe.
süti beállítások módosítása