Tankönyvekről diákoknak, tanároknak, szülőknek. Mindenkinek, aki iskolába jár vagy járt.

Tankönyvek

Tankönyvek

Enyves éger

2016. február 25. - paddington

Nem, nem, ez nem egy abszurd novella címe, hanem ez az este 20 órai rögvalóság. Ugyanis este nyolckor a HARMADIKOS gyerekem kénytelen ezt tanulni. Az Enyves égert! Hogy a villám nem vágott még bele abba szerencsétlen égerbe! De nem, mégsem arra a fára haragszom, hanem a világra, mégpedig erre a világra, amelyet mi teremtünk minden egyes pillanatában. És igen! A teremtés csúcsa az Enyves éger, kéremszépen! Holnap környezetismeret dolgozat az Enyves égerből! Sokszor ismétlem? A kedves olvasónak máris herótja lett az Enyves égertől? Hát legyen! Meg ettől a világtól is, melyben egy egész napos iskolából hazajövet a gyerek kénytelen az Enyves égert magolni!

Kérek szépen minden kedves olvasót, szülőt, teremtsünk egy ennél szebb világot a gyermekeinknek, akik most este nyolckor az Enyves égert magolják hogy holnap ki ne maradjon egy mondat véletlenül, mert akkor már csak négyes, ha kettő akkor.. brr. Olyan világot teremtsünk, melyben az Enyves éger, mint lombos fa alatt tollaslabdáznak, pihengetnek, kockás pléden piknikeznek, és kipihenik az iskolát, ahol egy HARMADIKOS kisgyereknek nem az erdészeti szakközépiskola érettségi tételét kell magolnia, hanem a 9 éves gyermeki szellem-lélek szintjéhez illő tudásanyagot. És igen, ha egy-egy összevont szemöldök most azt kérdezné tőlem: -miért este nyolckor tanulja a gyerek?! Nos azért, mert ehhez kevés az egész napos iskola, és amikor onnan hazajön sem kedve, sem lelki, sem testi ereje NINCS ott folytatni ahol az iskolában abbahagyta! Egy kicsit, csak egy órára eszébe jut itthon, hogy Ő tulajdonképpen egy gyerek. KISGYEREK! Játékai vannak, kedvencei, meséi. Eltelik egy-két óra mire erejéből telik újra kézbevenni a tankönyvet és nyúzni-magolni-tanulni(?) az Enyves égert. Mert enem csak Enyves éger van ám, hanem még egy rahedli más tanulnivaló, és persze lecke is! Az Enyves éger hab a tortán, de milyen tortán? Mert az Ő kicsi életük bizony nem egy habostorta!

Kuti István

az Apáczai Kiadó jelenleg OFI kiadásban megjelenp A mi világunk 3 című könyve

A bejegyzés trackback címe:

https://tankonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr758420034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása