Tankönyvekről diákoknak, tanároknak, szülőknek. Mindenkinek, aki iskolába jár vagy járt.

Tankönyvek

Tankönyvek

Történelem- vagyis bibliahamisítás, nem általános iskolás fokon – az 5. osztályos történelem tankönyvben

2015. november 11. - paddington

Az alábbi blogbejegyzést Radnóti Zoltán blogjáról vettük át a szerző engedélyével. 

Ezt a cikket írhatnám mint a Rabbitestület elnöke, vagy mint rabbi, vagy mint zsidó, vagy mint apuka…
Válasszuk ki, melyik is illik ide…

Szeretném 4 bibliai (tórai) idézettel kezdeni… (De kezdhetném akár többel is)
Mózes 1. könyve 15. fejezet:
18.
Azon a napon kötött az Örökkévaló szövetséget Ávrommal, mondván: A te magzatodnak adom ezt a földet, az egyiptomi folyamtól a nagy folyamig, a Perosz folyamig: 19. A Kénit, a Kenizzit és a Kádmónit, 20. a Chittit, a Perizzit és a Refóimot, 21. az Emórit, a Kánaánit, a Girgósit és a Jevúszit.
Mózes 2. könyve 3. fejezet:.
8. Azért leszálltam, hogy megmentsem Egyiptom kezéből, hogy felvigyem amaz országból jó és tágas országba, tejjel-mézzel folyó országba, a Kánaáni, a Chitti, az Emóri, a Perízzi, a Chívvi és a Jevúszi helyére.
Mózes 2. könyve 23. fejezet:
23. Mert jár majd az én angyalom előtted és elvisz téged az Emórihoz, a Chittihez, a Perizihez; a Kánaánihoz, a Chivvihez és Jevúszihoz;
Mózes 5. könyve 7. fejezet:
1. Ha elvisz téged az Örökkévaló, a te Istened az országba, ahova te bemész, hogy elfoglaljad azt és kiűz sok népet előled, a Chittit, a Girgosit, az Emórit, a Kanaánit, a Perizzit, a Chivvit és a Jevúszit, hét nemzetet, számosabbakat és hatalmasabbakat nálad.

Hogy miért írom le mindezt?
Mert amikor a mellékelt ötödik osztályos történelem tankönyv a Bibliáról tanít, pont a Bibliát hazudtolja meg, és ezen felül az unásig ismert virtigli antiszemita lózungokat sulykolja a 12 éves gyermekek fejébe. (30-33. oldal)

Lásd:
1)
A történelemkönyv szerint – ezelőtt mintegy 3500 évvel már létezett Palesztina országa. (bár erről az 1500 esztendőt átfogó és politikamentes Biblia egy szót sem szól, legfeljebb Kánaánról, és az ott élő hét népről. (Még az Újszövetség is – pl: Apcsel 13.19)

2)
Majd a könyv szerzői tovább folytatják a történelem- és bibliahamisító gondolataikat:

na ja… “Palesztinában” új hazát…
akkor és most…
3)
És ezt a történelmietlen butaságot még egyszer megemlíti a könyv…
Nehogy elfeledjék a már nem is olyan kisgyerekek, hogy a csúnya zsidók bevonultak az ártatlan Palesztinába és elfoglalták azt.

——
Utószó:
Nem szeretnék többet írni erről az tudománytalanságba hajló történelemkönyvről. Remélem a szerzőkhöz is eljut a cikk, és a második (javított) kiadásból kiveszik ezt a történelmietlen és bibliahamisító néhány sort, aminek sulykolása annyi-de-annyi fájdalmat okozott mind Izrael országának, mind a zsidó népnek, akik a diaszpórában éltek…
És élnek ma is, azaz nekünk magyar zsidóknak.

——

egy képsegítség a szerzőknek:

és a könyv:

MOST KAPTUK!!!!   —– EGY MÁSIK TANKÖNYV IS HASONLÓ FELFOGÁSÚ!!!
——————————————–
Ezek szerint is az ókori Palesztinában éltek a zsidók…

Miért nem azt írták, “későbbi neve: Ottomán Birodalom” –
egyébként nagyon tetszik az állami tankönyv által ajánlott honlap is…

És a második tankönyv szerzője:

A bejegyzés trackback címe:

https://tankonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr558069970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miklósi László 2015.11.11. 20:31:07

A cikk rossz szándékú változtatási szándékra utal. Tényszerűen a megnevezés vitatható, bírálható. S persze a hibás állítás javítható, javítandó. Ugyanakkor a téves állítás miatt nem állítható, hogy antiszemita lenne. A mai helyzet visszavetítése nem szerencsés.

Történelemtanárok 2015.11.11. 20:36:46

Az új kísérleti tankönyvekben is ugyanígy szerepel.
A TTE oldalán korábban közreadtuk ez:
"Észrevételek az OFI által az általános iskolák 5. és 6. évfolyama számára készített kísérleti történelem tankönyvekhez"
tte.hu/media/pdf/HidasGabor_kiserleti_tk_kritika_5-6.pdf

paddington 2015.12.10. 20:08:43

A Magyar Nemzet arról tudósít, hogy sikerült változtatást elérnie Radnóti Zoltánnak. A Történelemtanárok Egylete részéről Lőrinc László nyilatkozott a témáról
mno.hu/oktatas_es_neveles/leveszik-palesztinat-a-terkeprol-1318296
süti beállítások módosítása