Tankönyvekről diákoknak, tanároknak, szülőknek. Mindenkinek, aki iskolába jár vagy járt.

Tankönyvek

Tankönyvek

TTE konferencia-állásfoglalás tankönyvekről és atlaszokról

2015. október 05. - paddington

A Történelemtanárok 25. Országos Konferenciáját 2015. október 3-4-én tartották a fővárosi Kossuth Klubban. A hagyományoknak megfelelően a Konferencia állásfoglalás elfogadásával zárult. Az elfogadott dokumentum részben a tankönyvek és történelmi atlaszok kérdésével foglalkozik. A vonatkozó részt alább olvashatják:

Tankönyvek
A Konferencia megismétli korábbi álláspontját: értéknek tekinti a tankönyvek szabad választását, szakmailag elfogadhatatlannak tartja a tankönyvpiac megszüntetését, a tankönyvválasztás megakadályozását, az egyes esetekben már kötelező egytankönyvűséget.


Új történelmi atlaszok

A konferencia szakmailag és erkölcsileg is elfogadhatatlannak tartja, hogy a 2015/16. évi tanévre számos iskola a megrendelt történelematlasz helyett az OFI által készített, szakmailag kifogásolható új állami atlaszt kapta. Ez a tankönyvválasztásra mért újabb csapás. Nem értünk egyet azzal, hogy csak ezt az atlaszt lehet használni 2017-től az érettségi vizsgán azoknak is, akik eddig nem ezzel dolgoztak.

A teljes állásfoglalás, ami a fentieken kívül a menekültügy, a PÖCS-ök és a Pedagógus Etikai Kódex témájával foglalkozik, teljes terjedelmében a Történelemtanárok Egylete honlapján olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://tankonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr317894764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása