Tankönyvekről diákoknak, tanároknak, szülőknek. Mindenkinek, aki iskolába jár vagy járt.

Tankönyvek

Tankönyvek

18+-os tartalmat ajánl az ötödikes erkölcstan könyv

2015. szeptember 14. - paddington

Ezt a blogbejegyzést a Bezzeganya engedélyével, elsősorban azért tesszük közzé másodközlésben, hogy a Tankönyvek blogban minden, az új tankönyvekkel kapcsolatos probléma összegyűljön.

"Az ötödik osztályos erkölcstan könyv 18+-os internetes oldalt ajánl a tízéves gyerekeknek. Tegnap átlapoztam az erkölcstankönyvet (5. osztály), és a 9. oldalon, a lap alján találtam egy hivatkozást, ami egy személyiségteszt kitöltésére utalt. Természetesen felkeltette a szakmai érdeklődésemet, hogy milyen személyiségtesztet ajánlgatnak a tízéves gyerekeknek. Beírtam az ajánlott neon.hu oldalt és elakadt a lélegzetem... Az első, és egyben nyitó oldalon az a hír fogadott, hogy a pornóipar milyen új tapasztalattal gazdagodott a filmek készítésével és jövőbeni értékesítésével kapcsolatban, mármint mennyivel egyszerűbb az aktusorientált világban 3D-s, érintésre nyögő és élvező szexrobotot alkotni és alkalmazni.

A mai híranyagban található magát két évig férfinak álcázó nő, Nicki Minaj hasonmás, stb. Természetesen Love&Sex menü is található az oldalon, mely többek között szól arról, hogy vajon a fogamzásgátló tabletta megöli-e a nemi vágyat, illetve milyen fura cuccok kellenek a szexhez: pl. szilikon mellbimbó és/vagy mélytorokspray. Nem ragozom tovább. Ráadásul az idézett személyiségtesztek minden tudományos pszichológiai ismeretet nélkülöznek. A személyiségteszt szóra rákeresve már azt is tudjuk, hogy Miley Cyrus már a tévébe is meztelenül jár. Úgy érzem, hogy nem 10-11 éves gyerekeknek való tartalmat ajánlott a könyv, ráadásul az erkölcstan könyv - Magyarország Kormányának támogatásával." 2015. 09.12.

A hír idő közben szárnyra kelt, sokan letöltötték a tankönyvet az OFI oldaláról, hogy utánanézzenek, a hír igaz. Azt is megírták többen, a könyvben ajánlott "személyiségtesztek" sem felelnek meg az adott korosztály életkori sajátosságainak, valamint szakmaiságuk is megkérdőjelezhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://tankonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr437786658

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Erkölcstan könyv második osztályos gyerekeknek!" -Tanmese!!! 2017.03.03. 07:57:15

"Felháborító, és gusztustalan, de legalább megmutatja azt, hogy milyen szeretetteljes a "JÓ isten", ha csupán makacsság és szófogadatlanság miatt halállal és szenvedéssel sújt egy gyereket, miközben a világ tele van rohadék bűnöző...

Trackback: Nem fogod elhinni, mi van a gyerek erkölcstan könyvében! 2017.03.03. 07:56:50

Librarius.hu kortárs kulturális magazin írásának  a házasság és szex viszonyáról való értékelésével teljes mértékben egyetértünk és támogatásunk jeleként mi is széles nyilvánosságot adunk neki. A nemileg másként gondolkozást illetően nekünk az az áll...

Trackback: Ötödikes erkölcstan könyvben mélytorokspray 2017.03.03. 07:56:27

"Mélytoroksprayt találtunk az ötödikes erkölcstan könyvben" - Fenékbe, szájba lehet egyes keresztény vallásos könyvek szerint, na de azért nem 10 éveseknek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.03.03. 07:58:46

"Mélytoroksprayt találtunk az ötödikes erkölcstan könyvben" - Fenékbe, szájba lehet egyes keresztény vallásos könyvek szerint, na de azért nem 10 éveseknek.

erkolcstan.blog.hu/2017/03/03/otodikes_erkolcstan_konyvben_melytorokpray
süti beállítások módosítása